Galatopita

Galatopita este o budinca de gris cu lapte, un desert grecesc, nu prea dulce, foarte usor de preparat si care va va cuceri cu siguranta!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • aprox. 100 g gris
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • zahar farin
  • scortisoara macinata pentru decor

Mod de preparare

Galatopita este o budinca de gris cu lapte, un desert grecesc, nu prea dulce, foarte usor de preparat si care va va cuceri cu siguranta!

Se pune laptele la fiert impreuna cu batonul de scortisoara. Cand laptele da in clocot, se adauga untul, zaharul si grisul. Selasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn sau cu mixerul, la o viteza mai mica. Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara si se adauga ouale batute, putin cate putin si mixand pana la incorporarea completa. Se tapeteaza un vas rotund cu unt si se toarna compozitia de budinca. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute, se opreste focul si se mai lasa in cuptor 15 minute. Se lasa sa sa raceasca foarte bine, inainte de a fi taiata.
Deasupra se pudreaza cu zahar si scortisoara.


Galatopita poate fi servita ca atare sau cu dulceata preferata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

Perfecti pentru gustare. Eu i-am folosit si ca suport pentru gargaritele pe care l-am dus la gradinita, la sfarsitul anului...

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca