Galustele cu branza sunt gustoase si usor de preparat. Sunt necesare urmatoarele ingrediente branza, pesmet, faina, cartofi, unt.
Galustele cu branza se prepara astfel: cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofi sau, in lipsa acesteia, se dau prin masina de tocat carne. Pasta de cartofi se pune intr-un castron si se amesteca cu ouale, faina, o lingurita de zahar si putina sare. Se face din aceasta compozitie un sul gros de trei degete, din care se formeaza cu mana perisoare mici care se fierb in apa putin sarata. Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte. Se scot incet cu lingura si se.tavalesc in pesmet rumenit in unt, astfel ca fiecare galusca sa se imbrace frumos in pesmet.
Se servesc fierbinti.
Alte retete recomandate:
Glazura de ciocolata
Pasca fara aluat
Pasca cu smantana
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti