Se fierb cartofii in coaja, in apa rece cu putina sare, apoi se curata de coaja si se zdrobesc bine (sau se dau prin masina de tocat). Se framanta un
Se fierb cartofii in coaja, in apa rece cu putina sare, apoi se curata de coaja si se zdrobesc bine (sau se dau prin masina de tocat). Se framanta un aluat din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar; acest aluat trebuie sa fie elastic si nu prea tare. Se spala prune|e. Se iau din aluat bucati mari, cam cat o pruna. Fiecare pruna se imbraca intr-un strat de aluat cat mai uniform; se rotunjesc cu mana. Se fierb prunele invelite, in apa clocotita cu putina sare, la foc domol, cu capac. Se incinge putin ulei si se rumeneste usor pesmetul, distribuindu-l uniform in tigaie, apoi se amesteca cu putina scortisoara. Se scot galustele cu spumiera, se scurg si se tavalesc prin pesmet fierbinte.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu prune
Tiramisu
Gogosi
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa