Galusti cu prune

Galusti cu prune este o delicioasa reteta cu prune pe ca o puteti face oricand. Pentru aceasta reteta faceti intai un aluat din cartofi si faina.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g cartofi
  • 150 g faina
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • prune
  • zahar cubic
  • Pentru finisare:
  • 300 g pesmet
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar tos.

Mod de preparare

Galusti cu prune este o delicioasa reteta cu prune pe ca o puteti face oricand. Pentru aceasta reteta faceti intai un aluat din cartofi si faina.

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza, apoi se amesteca cu gris, ulei, sare, zahar sifaina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca cu zahar tos si scortisoara. Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In locul samburelui se introduce un cub de zahar.Din aluatul obtinut se formeaza galustele in mijlocul carora se pun prunele intregi. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca, mainile se trec tot timpul prin faina. Se pune un vas cu apa si un praf de sare la fiert. Cand apa da in clocot se pun galustile si se fierb 10-15 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot din apa si se scurg bine, apoi se trec imediat prin amestecul de pesmet.


Galustele cu prune se pot servi calde sau reci, ca atare sau cu smantana, iaurt sau sos de menta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca