Galusti cu prune este o delicioasa reteta cu prune pe ca o puteti face oricand. Pentru aceasta reteta faceti intai un aluat din cartofi si faina.
Galusti cu prune este o delicioasa reteta cu prune pe ca o puteti face oricand. Pentru aceasta reteta faceti intai un aluat din cartofi si faina.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza, apoi se amesteca cu gris, ulei, sare, zahar sifaina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca cu zahar tos si scortisoara. Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In locul samburelui se introduce un cub de zahar.Din aluatul obtinut se formeaza galustele in mijlocul carora se pun prunele intregi. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca, mainile se trec tot timpul prin faina. Se pune un vas cu apa si un praf de sare la fiert. Cand apa da in clocot se pun galustile si se fierb 10-15 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot din apa si se scurg bine, apoi se trec imediat prin amestecul de pesmet.
Galustele cu prune se pot servi calde sau reci, ca atare sau cu smantana, iaurt sau sos de menta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...
Salata de conopida cu carne de curcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj