Greta Garbo

Se face un aluat din ingredientele date si se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte. Se unge o tava cu margarina, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: 500 g. faina
  • 2 oua
  • 200 g. margarina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat stins cu otet
  • putina sare
  • Pentru umplutura: 200 g. nuci macinate
  • 200 g. zahar
  • 1 borcan gem caise
  • Glazura: 200 g. zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri apa clocotita

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele date si se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte. Se unge o tava cu margarina, se tapeteaza cu faina, se aseaza prima foaie, se unge cu cu un strat subtire de gem si se presara nuca amestecata cu zahar. Se continua astfel pana se termina cu ultima foaie si se da prajitura la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute. Dupa ce s-a scos prajitura, se lasa sa se raceasca, apoi se pregateste glazura: se pune la fiert apa cu uleiul, zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se intinde imediat peste prajitura si dupa cateva minute se poate orna cu ciocolata rasa. Se lasa in tava pana a doua zi, cand se taie patratele.
Se aseaza pe un platou rotund pentru prajituri si o servim acompaniata de un lichior.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...