Haiose si cremes din osanza este o reteta de dulciuri delicioasa. Ingredientele sunt: faina, oua, vin.
Reteta de haiose si cremes din osanza se face astfel: prima coca pentru prajitura se face din toate ingredientele scrise mai sus pana obtinem un aluat potrivit de moale. A doua coca se face din celelalte ingrediente si se imparte in 3 parti egale. Se intinde primul aluat subtire, patrat si se unge cu o parte din coca II. Se impatura in patru, se inveleste cu un servet ud si stors si se pun in frigider o ora. Apoi se intinde din nou si se unge cu partea a doua de osanza si se repeta si cu a treia parte. Cand este gata se acopera cu un servet ud si stors si se pune intr-o cratita in frigider, unde se lasa pana a doua zi. A doua zi se tine o ora in bucatarie si apoi se taie cu un cutit fierbinte in sase parti. Se intinde o foaie de % cm., se taie patratele si se umple cu dulceata. Se coc ia foc iute.
Alte prajituri recomandate
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti