Islerele sunt foarte usor de preparat si sunt delicioase. Aceasta reteta de islere o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri.
Islerele sunt prajituri foarte usor de preparat si sunt delicioase. Pentru a prepara ceasta reteta de isler se amesteca ingredientele pentru aluat, pana rezulta o compozitie omogena. Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de 3-5 mm, din care se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar mic. Se coc rondelele la foc potrivit, in tava neunsa. Dupa ce s-au rumenit putin, se scot cu atentie si se depoziteaza pe o suprafata plana, sa nu se indoaie. Pentru crema, se fierb ingredientele, fara unt, la bain-marie, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi untul frecat spuma. Pentru glazura se incalzeste untul si laptele si se toarna peste zahar praf si cacao. Se amesteca bine si se pastreaza la cald, fara sa fiarba. Se ung cu aceste amestec rondelele si se lasa la uscat. Se umplu rondelele cate 2 cu crema, apoi se trec marginile prin zahar praf si se pun pe un platou.
Islerele se servesc a doua zi.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti