Islere cu ciocolata

Islerele sunt foarte usor de preparat si sunt delicioase. Aceasta reteta de islere o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr miez de nuci
  • 200 gr zahar
  • 1 lamaie
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr unt
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Islerele sunt prajituri foarte usor de preparat si sunt delicioase. Pentru a prepara ceasta reteta de isler se amesteca ingredientele pentru aluat, pana rezulta o compozitie omogena. Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de 3-5 mm, din care se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar mic. Se coc rondelele la foc potrivit, in tava neunsa. Dupa ce s-au rumenit putin, se scot cu atentie si se depoziteaza pe o suprafata plana, sa nu se indoaie. Pentru crema, se fierb ingredientele, fara unt, la bain-marie, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi untul frecat spuma. Pentru glazura se incalzeste untul si laptele si se toarna peste zahar praf si cacao. Se amesteca bine si se pastreaza la cald, fara sa fiarba. Se ung cu aceste amestec rondelele si se lasa la uscat. Se umplu rondelele cate 2 cu crema, apoi se trec marginile prin zahar praf si se pun pe un platou.


Islerele se servesc a doua zi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Lucia (86 de ani)

Desert tort Lucia (86 de ani)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca