Kaak Bi Haleeb - prajituri cu lapte

Kaak sunt niste prajituri delicioase specifice Libanului, unde se pregatesc cu precadere inainte de Pasti.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1/2 cani de faina
  • 100g unt
  • 2lg ulei de masline
  • 1 ceasca cu lapte
  • 200g zahar
  • 1lg drojdie uscata
  • 1lg amestec de condimente (seminte de migdale
  • maghiran
  • anason)

Mod de preparare

1. Amestecati faina cu drojdia si condimentele, si adaugati treptat uleiul de masline si untul topit.

2. Diluati zaharul in lapte si adaugati la amestec.

3. Framantati aluatul si lasati la dospit pentru 2 ore.

4. Formati cu ajutorul unei cani mai mici prajiturele plate de 1cm grosime. Puteti sa le dati ce forma doriti.

5. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu la inceput, iar apoi la foc mai tare, pentru aproximtiv 35 de minute.


Inainte de servire, prajiturile cu lapte se inmoaie cu o fata in amestecul de lapte cu zahar, dupa care se pudreaza cu zahar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca