Kaak Bi Haleeb - prajituri cu lapte

Kaak sunt niste prajituri delicioase specifice Libanului, unde se pregatesc cu precadere inainte de Pasti.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1/2 cani de faina
  • 100g unt
  • 2lg ulei de masline
  • 1 ceasca cu lapte
  • 200g zahar
  • 1lg drojdie uscata
  • 1lg amestec de condimente (seminte de migdale
  • maghiran
  • anason)

Mod de preparare

1. Amestecati faina cu drojdia si condimentele, si adaugati treptat uleiul de masline si untul topit.

2. Diluati zaharul in lapte si adaugati la amestec.

3. Framantati aluatul si lasati la dospit pentru 2 ore.

4. Formati cu ajutorul unei cani mai mici prajiturele plate de 1cm grosime. Puteti sa le dati ce forma doriti.

5. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu la inceput, iar apoi la foc mai tare, pentru aproximtiv 35 de minute.


Inainte de servire, prajiturile cu lapte se inmoaie cu o fata in amestecul de lapte cu zahar, dupa care se pudreaza cu zahar.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos