Madlene

Se bat intr-un castron ouale intregi, cu zaharul, pana ce cresc si se albesc. Se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna untul topit la foc mic, far

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se bat intr-un castron ouale intregi, cu zaharul, pana ce cresc si se albesc. Se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna untul topit la foc mic, fara sa fi ajuns la temperatura de fierbere. Se amesteca totul usor, se adauga un pic de sare si coaja rasa de lamaie sau portocala. Se pun la copt in forme mici de tabla, unse cu unt. Se umple forma numai pe trei sferturi, deoarece mai cresc la copt. Se scot din forme, se asaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar.

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura After Eight

O prajitura fina si racoritoare, perfecta pentru dupa-amiezile toride!

Prajitura After Eight
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa