Marshmallows....facut in casa

Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa. Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte. Intr-o craticioar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU O PORTIE:
  • 3 albusuri proaspete sau din congelator
  • 450 gr zahar
  • un strop de sare
  • vanilie lichida sau praf
  • 10 foi de gelatina(inmuiate in 140 ml apa)
  • 200 ml apa
  • 1 lingura glucoza lichida
  • 1 termometru - daca aveti daca nu...stati olecuta...ca va zic exact cum sa-l substituiti

Mod de preparare

Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa.

Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte.

Intr-o craticioara de marime mijlocie se pun cele 200 ml apa, 1 lingura de glucoza si zaharul si se pun la fiert la foc mediu.

Se bate albusul spuma, si se da deoparte ...si el...

Siropul incepe sa fiarba si trebuie sa arate cam asa (vezi poza 1).

Pun termometru (aici nu trebuie sa se vada t) si astept sa ajunga la 127 grade celsius, exact timpul cand siropul este gros cat sa faca margele groase deasupra. De aceea zic, daca NU AVETI TERMOMETRU, cand siropul a inceput sa fiarba il mai lasati vreo 20 min si e exact ceea ce trebuie. Eu am facut fara termometru si iese perfect.

Cand siropul ajunge la 127 grade celsius, sau cand vedeti ca au trecut cele 20 min si margelele groase sunt bine vizibil.

Trageti craticioara deoparte si puneti gelatina cu tot cu apa in care a fost inmuiata, dar manevrati CU GRIJA deoarece siropul incepe sa se umfle ca un vulcan.

Luati albusurile batute, si incepeti sa bateti din nou la viteza medie, adaugand de aceasta data in fir subtire siropul fierbinte astfel format, punand deasemeni si vanilia...e doar pentru un gust placut.

Veti constata ca amestecul de albus se inmoaie un pic, nu va panicati continuati sa bateti mai mult de 10 min, din nou depinde de mixer, cine are un mixer performant sau ken...e ideal..eu am batut vreo 15 min, mixerul meu e bunik.

Cand incepe albusul sa faca gulerase...timpul s-a incheiat...veti constata deasemeni ca s-a umflat , s-a ingrosat...semn ca

acum e gata (vezi foto 3)

Acum e timpul sa o rasturnam in forma, la mine apar 2 (vezi foto 4) ca iesea prea inalta ...neavand una de 30/20, nivelati cu paleta.

Dati la frigider reteta zice ca intr-o ora e gata...eu am facut intotdeauna de cu seara...ca se face repede...si am rasturnat a doua zi.

A doua zi...am luat cam 2 linguri de zahar si 2 de amidon si am pudrat suprafata de lucru.

Luati forma si desprindeti marginile cu , cutitul...

Rasturnati pe suprafata pudrata generos. (vezi foto 5)

Sa n-aveti grija , priviti cat e de bine facut.

si acum...taiati fasii...ca mai apoi ...in ce forma doriti, am taiat cuburi...

o parte le-am dat prin cocos nitel prajit..

Iar compozitia din tavita mica...m-am gandit sa o tai cu paharul... si sa alternez apoi bucatile ...impreuna cu ceva capsuni ...pentru decor da....credeti-ma si pentru gust.


Se pot servi impreuna cu fructe, cu capsuni este o idee asa cum se vede si in poze.

Pofta buna!

Reteta Marshmallows....facut in casa propusa de nico-vya

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Clatite americane cu dulceata de gutui

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ricotta si smochine

O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.

Desert prajitura cu ricotta si smochine
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect