Mazurca cu ciocolata si frisca

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de mazurca cu ciocolata si frisca sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata, frisca, zahar, galbenusuri, albusuri, migdale, faina, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 2 albusuri spuma
  • 4 linguri migdale pisate
  • ciocolata rasa
  • 5 linguri faina fina
  • 400 g frisca
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul si se adauga galbenusurile unul cate unul. Se freaca foarte bine pentru a se obtine o crema. In aceasta crema se pun migdalele,  se amesteca, apoi se adauga faina, iar la urma albusurile batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si captusita cu hartie, la foc potrivit.. Cand este gata coapta, se rastoarna dreptunghiul si se taie in doua pe la mijloc (ca la tort). Se unge o foaie cu un strat de frisca gros de doua degete peste care se aseaza cealalta foaie.


Se taie patrate sau romburi.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Pasca cu smantana

Placinta cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...