Mega briose

Pentru a prepara aceasta reteta de mega briose sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, zahar brun, scortisoara, ghimbir, oua, iaurt, ulei, crema de morcovi sau dovleac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 cana crema de morcovi sau de dovleac copt
  • 1 cana iaurt
  • 1/4 cana ulei

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220 de grade C. Unge cu unt formele de briose sau tapeteaza-le cu hartie de copt.

Amesteca faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara, ghimbirul si sarea. Amesteca oul si crema de morcovi sau de dovleac, cu iaurtul si uleiul, apoi adauga (treptat) amestecul de faina. Toarna aluatul in forme (umple formele pana la 2/3 in inaltime), si pune la copt 15-20 de minute.

Poti aduaga in amestec stafide sau alune.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Chec pufos

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...