Mega briose

Pentru a prepara aceasta reteta de mega briose sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, zahar brun, scortisoara, ghimbir, oua, iaurt, ulei, crema de morcovi sau dovleac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 cana crema de morcovi sau de dovleac copt
  • 1 cana iaurt
  • 1/4 cana ulei

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220 de grade C. Unge cu unt formele de briose sau tapeteaza-le cu hartie de copt.

Amesteca faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara, ghimbirul si sarea. Amesteca oul si crema de morcovi sau de dovleac, cu iaurtul si uleiul, apoi adauga (treptat) amestecul de faina. Toarna aluatul in forme (umple formele pana la 2/3 in inaltime), si pune la copt 15-20 de minute.

Poti aduaga in amestec stafide sau alune.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Chec pufos

Ciocolata de casa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca