Mega briose

Pentru a prepara aceasta reteta de mega briose sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, zahar brun, scortisoara, ghimbir, oua, iaurt, ulei, crema de morcovi sau dovleac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 cana crema de morcovi sau de dovleac copt
  • 1 cana iaurt
  • 1/4 cana ulei

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220 de grade C. Unge cu unt formele de briose sau tapeteaza-le cu hartie de copt.

Amesteca faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara, ghimbirul si sarea. Amesteca oul si crema de morcovi sau de dovleac, cu iaurtul si uleiul, apoi adauga (treptat) amestecul de faina. Toarna aluatul in forme (umple formele pana la 2/3 in inaltime), si pune la copt 15-20 de minute.

Poti aduaga in amestec stafide sau alune.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Chec pufos

Ciocolata de casa

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa