Mere coapte

Se spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de jurul imprejurul marului

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere
  • zahar pisat
  • unt

Mod de preparare

Se spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de jurul imprejurul marului ca sa nu plezneasca coaja la copt. Se unge o forma de piatra bine cu unt, se aseaza merele unele langa altele, umpland scobitura cu zahar pisat, iar deasupra fiecaruia se pune cate o bucatica de unt. Se toarna in forma 3-4 linguri de apa si se dau la cuptor, la foc potrivit. Se uda din cand in cand cu siropul din forma. Se tin cam o jumatate de ora. Se servesc in forma, nu prea fierbinti.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!