Merele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul.
Merele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele.
Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. In mijlocul fiecaruia se aseaza cate un mar si se imbraca, adunand marginile deasupra. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute.
Acest desert poate fi preparat in loc de prajitura cu mere.
Merele coapte in aluat se servesc calde, stropite cu miere de albine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...
Salata de paste cu sparanghel si suncaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj