Mere umplute cu gem, branza si bezea

Merele umplute cu gem, branza si bezea se servesc stropite cu putin lichior de fructe. Sunt delicioase.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura se face din:
  • 12 mere potrivite
  • 12 bucati de miez de nuca
  • 12 lingurite de gem si
  • 2 albusuri batute bezea cu
  • 125 g zahar tos.

Mod de preparare

Pentru merele umplute cu gem, branza si bezea se spala merele si se scobesc pe la codita cu un varf de cutit, apoi, in fiecare mar scobit, se pune o bucata de miez de nuca si o lingurita de gem. Se pun in tava tapetata cu zahar ars caramel si se coc pe jumatate. Apoi se scot si se pune cu posul pe fiecare mar cate o bezea si se da la cuptor la foc mic. Gemul si nuca se pot inlocui cu branza de vaci, amestecata cu zahar si mirodenii.


Merele umplute cu gem, branza si bezea se servesc stropite cu putin lichior de fructe.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa