Mi cuit au chocolat

Mi cuit au chocolat sau prajitura cu interior moale de ciocolata este desertul francezilor, simplu de facut, dar musai atentie la timpul de preparare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii :
  • 100 g ciocolata neagra min.60 %
  • 100 g unt
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • 50 g faina
  • 80 g zahar pudra
  • 4 patratele de ciocolata
  • Timp de coacere: 8-9 minute

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 200 grade (sau foc iute).
Puneti la topit la bain-marie ciocolata si untul. Amestecati si dati la o parte cand sunt topite.
Amestecati ouale si galbenusurile cu zaharul. Peste aceasta compozitie varsati amestecul de unt si ciocolata. Adaugati faina si amestecati pana la omogenizare.
Ungeti bine cu unt formele.
Varsati jumatate din compozitie, puneti cate un patrat de ciocolata, varsati cealalata jumatate.
Umpleti 3/4 din forma.
Coaceti 8-9 minute, in functie de cuptor. Este gata in momentul in care pe margini e copt iar in mijloc este semi-lichid. Stati cu ochii pe el. Daca intarziati prea mult, e ratata treaba...
Scoateti din cuptor, lasati 2 minute si rasturnati cu atentie in farfurie. Mancati-l imediat, simplu sau cu inghetata de vanilie.
Pofta buna!


Serviti prajitura cu interior moale de ciocolata imediat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...