Milch Schnitte

Foile: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si putin din albusul spumat cu un praf de sare. Apoi se incorporeaz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru o foaie: tava mare 40x42cm
  • 4 oua (233g)
  • 117 g zahar
  • 103 g faina
  • 14 g cacao
  • Crema de lapte: 200 ml smantana (+1 plic intaritor frisca
  • sau fara)
  • 175 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina inmuiata in apa rece (sau cantitatea necesara pentru 250 ml lichid)
  • 50 g miere=1 lg
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Foile: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si putin din albusul spumat cu un praf de sare.

Apoi se incorporeaza si restul de albus.

Se coace in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C- 8-10 min.

Crema: se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.

Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe- se distrug proprietatile), apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Se adauga si mierea.

Se bate frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.

Se lasa crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).

Se toarna crema intre foi si se lasa la frigider cateva ore, pana se intareste.

Lapte condensat: 75 ml apa fierbinte, 57 g unt, 40g zahar +60 g miere, 110 g lapte praf, 1 fiola esenta vanilie

Se amesteca apa cu untul, zaharul si vanilia. Se adauga laptele praf si se amesteca pana devine gros. Se poate pastra in frigider max. 1 saptamana.
Reteta propusa de PaulaM

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca