Foile: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si putin din albusul spumat cu un praf de sare. Apoi se incorporeaz
Foile: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si putin din albusul spumat cu un praf de sare.
Apoi se incorporeaza si restul de albus.
Se coace in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C- 8-10 min.
Crema: se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.
Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe- se distrug proprietatile), apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Se adauga si mierea.
Se bate frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.
Se lasa crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).
Se toarna crema intre foi si se lasa la frigider cateva ore, pana se intareste.
Lapte condensat: 75 ml apa fierbinte, 57 g unt, 40g zahar +60 g miere, 110 g lapte praf, 1 fiola esenta vanilie
Se amesteca apa cu untul, zaharul si vanilia. Se adauga laptele praf si se amesteca pana devine gros. Se poate pastra in frigider max. 1 saptamana.
Reteta propusa de PaulaM
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura fina si racoritoare, perfecta pentru dupa-amiezile toride!
Prajitura After EightIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa