Laptele, zaharul,ouale, si cele doua prafuri de budinca se amesteca si se pun la fiert pe baie de aburi , amestecand continuu pana cand se ingroasa ca
Laptele, zaharul,ouale, si cele doua prafuri de budinca se amesteca si se pun la fiert pe baie de aburi , amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca.
Se ia de pe aburi si se lasa la racit.
Cand crema este rece, se dizolva gelatina in apa rece si se pune la incalzit (eu o pun tot pe baie de aburi) dar sa nu o fierbeti! doar sa se dizolve cristalele de gelatina.
Cand e dizolvata, se adauga in crema racita.
In timp ce se raceste crema, se va bate frisca tare.
Dupa adaugarea gelatinei, se amesteca si frisca in compozitie. Si gata, crema e gata!
Apoi incepe ansamblarea tortului .
Eu la un tort mare folosesc cam doua pachete de piscoturi Savoiardi mari.
In aceeasi crema, se pot amesteca fructele se aseaza in forma, se pune la racit.
Eu le-am pus in forma de muffins,ca sa-mi iasa mini diplomat.
Dupa ce am asezat celofan in fundul oalei, am pus fructe aranjate asa cum vroiam sa apara pe "fata" tortului, apoi crema si un rand de piscoturi.
Pofta buna!
Reteta Mini diplomat cu fructe a fost propusa de PARADIS pe forum culinar.ro
Alte retete de tort diplomat gasiti aici:
Tort diplomat,
Tortul meu diplomat,
Tort diplomat de struguri
Pentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete,...
Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura