Mini diplomat cu fructe

Laptele, zaharul,ouale, si cele doua prafuri de budinca se amesteca si se pun la fiert pe baie de aburi , amestecand continuu pana cand se ingroasa ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema :
  • 1 litru lapte
  • 1 litru frisca
  • 16 oua
  • 600g zahar
  • 50 g gelatina
  • 2 plicuri cu praf de budinca (de culoare deschisa: vanilie
  • banane
  • frisca)
  • 2 pachete piscoturi Savoiardi

Mod de preparare

Laptele, zaharul,ouale, si cele doua prafuri de budinca se amesteca si se pun la fiert pe baie de aburi , amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca.

Se ia de pe aburi si se lasa la racit.

Cand crema este rece, se dizolva gelatina in apa rece si se pune la incalzit (eu o pun tot pe baie de aburi) dar sa nu o fierbeti! doar sa se dizolve cristalele de gelatina.

Cand e dizolvata, se adauga in crema racita.

In timp ce se raceste crema, se va bate frisca tare.

Dupa adaugarea gelatinei, se amesteca si frisca in compozitie. Si gata, crema e gata!

Apoi incepe ansamblarea tortului .

Eu la un tort mare folosesc cam doua pachete de piscoturi Savoiardi mari.

In aceeasi crema, se pot amesteca fructele se aseaza in forma, se pune la racit.

Eu le-am pus in forma de muffins,ca sa-mi iasa mini diplomat.

Dupa ce am asezat celofan in fundul oalei, am pus fructe aranjate asa cum vroiam sa apara pe "fata" tortului, apoi crema si un rand de piscoturi.
Pofta buna!

Reteta Mini diplomat cu fructe a fost propusa de PARADIS pe forum culinar.ro

Alte retete de tort diplomat gasiti aici:

Tort diplomat,

Tortul meu diplomat,

Tort diplomat de struguri

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca