Mini tarte cu capsune

Mini tartele cu capsune pot servi drept minunata decoratiune a unei mese festive de primavara, precum si un desert irezistibil.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • O lingurita zahar
  • Un praf de sare
  • 100 g unt rece
  • 1 ou batut cu 10 ml apa
  • 100 g crema de branza
  • 50 g zahar brun
  • 100 g smantana
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • Aprox. 30 capsune fara codite

Mod de preparare

Pentru aluat puneti intr-un bol potrivit faina, zaharul si sarea, adaugati untul si framantati bine, sau folositi un robot de bucatarie pentru a obtine un aluat cu textura fin-granulara, fara cocolase de unt. Adaugati oul batut cu apa si actionati robotul pana se rotunjeste aluatul. Adaugati cate o lingurita de apa rece si actionati robotul dupa fiecare lingurita, pana obtineti un aluat legat si maleabil. Puneti aluatul pe o suprafata data cu faina, impartiti-l in patru bucati egale si formati 4 foi. Impachetati foile si puneti-le la congelator pentru 30 minute.

Preincalziti cuptorul la 200 C. Intindeti foile de aluat si formati din fiecare foaie un cerc de aprox. 17 cm in diametru. Puneti fiecare cerc de aluat in forma de mini tarta de aprox. 12 cm diametru, cu fundul detasabil. Puneti formele pe o foaie de copt si dati-le la congelator 15 minute. Intepati cu o furculita baza fiecarei tarte si umpleti-le cu boabe de fasole. Dati-le la cuptor pentru 10 minute. Scoateti boabele de fasole, reduceti temperatura in cuptor la 170 C si coaceti pana se rumenesc, aprox. 25 minute.

Bateti crema de branza cu zaharul brun la bleneder, in jur de 3 minute. Adaugati smantana, esenta de vanilie si sucul de lamaie si actionati blenderul. Puneti parti egale de umplutura in fiecare tarta. Adaugati capsunele feliate sau intregi.


Se vor servi cu mare drag, pentru ca sezonul capsunelor nu va dura la nesfarsit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente

Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca