Mini tarte cu mar si portocala

Mini tartele cu mar si portocala sunt niste mini-deserturi delicioase. Evident ca fructele pot fi inlocuite cu cele pe gustul vostru, dar reteta de baza este cea care va garanteaza succesul acestui desert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 mere
  • 1 portocala
  • 1 piersica(din compot)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

Aluatul:

Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare, smantana si la final faina amestecata cu praful de copt. Eu am tapetat formele cu hartie de copt si nu au iesit asa frumoase. Turnam compozitia in forme de tarta. Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.

Umplutura:

Merele le curatam si le taiem cubulete. Adaugam zaharul si feliile de portocala taiate bucatele. Adaugam si piersica taiata si 2-3 linguri de compot .Amidonul il amestecam cu putina apa sau un pic de compot. Turnam peste mere si lasam sa fiarba pana se ingroasa amestecand continuu.

Cand s-au racit tartele le rasturnam pe o farfurie si le umplem cu compozitia de mere. Eu nu am avut frisca si am adaugat ciocolata deasupra.


Mini tartele cu mere si portocale se servesc cu frisca sau ciocolata rasa pe deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Japoneze

De mult timp imi doream sa fac aceste painici dar cand ma uitam la ele ziceam ca e greu modul de impletit si cedam..Acum,...

Japoneze
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca