Mini tarte cu nuca de cocos si coaja de portocala

Mini tartele cu nuca de cocos si coaja de portocala sunt un desert delicios, ce poate fi luat si la pachet, dar pot fi servite si musafirilor sau pot fi o surpriza placuta pentru cei dragi.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pasta:
  • -125 g de faina
  • -90 g de nuca de cocos
  • -90 g de zahar pudra
  • -90 g de unt
  • - 1 galbenus de ou
  • - 1 linguritza de coaja rasa de portocala
  • -un pic de sare
  • Pentru crema :
  • - 90 g de unt
  • - 90 g de zahar pudra
  • - 2 oua
  • - 90 g de nuca de cocos
  • - 20 g de faina
  • - coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Intr-un bol, lucrati faina cu untul cu varful degetelor sau faceti ca mine si puneti in robot ,adaugati coaja de portocala, sarea, nuca de cocos, zaharul si galbenusul. Framantati pana aveti o compozitie omogena. Va puteti ajuta cu cateva picaturi de suc de portocala in caz de nu se leaga . Formati o bila, o inveliti in folie si o puneti in frigider pentru 30 de minute. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru crema, untul il puneti o jumatate de minut in cuptorul cu microunde ca sa se inmoaie un pic.
Incalziti cuptorul la 180 C.
Acum, se cerea o tava cu 23 de cm diametru in reteta originala , eu nu am asa ca a trebuit sa ma reorientez si intr-un final am facut mini portii in tava de muffin. Oricum fie ca faceti in tava mare sau in alte versiuni procedura este aceasi.
Intindem o foaie din aluatul scos din frigider cu 2-3 cm de diametru mai mare decat tava apoi o asezam in tava unsa cu unt.
Umplem cu crema facuta mai inainte si o nivelam .
Punem in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute.
Se lasa sa se raceasca complet inainte de servire.


Mini tartele cu nuca de cocos si coaja de portocala se servesc reci, la pachet sau ca desert.

Reteta de mini tarte cu nuca de cocos si coaja de portocala a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Emmalyne.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca