Mini tarte cu nuca de cocos si coaja de portocala

Mini tartele cu nuca de cocos si coaja de portocala sunt un desert delicios, ce poate fi luat si la pachet, dar pot fi servite si musafirilor sau pot fi o surpriza placuta pentru cei dragi.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pasta:
  • -125 g de faina
  • -90 g de nuca de cocos
  • -90 g de zahar pudra
  • -90 g de unt
  • - 1 galbenus de ou
  • - 1 linguritza de coaja rasa de portocala
  • -un pic de sare
  • Pentru crema :
  • - 90 g de unt
  • - 90 g de zahar pudra
  • - 2 oua
  • - 90 g de nuca de cocos
  • - 20 g de faina
  • - coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Intr-un bol, lucrati faina cu untul cu varful degetelor sau faceti ca mine si puneti in robot ,adaugati coaja de portocala, sarea, nuca de cocos, zaharul si galbenusul. Framantati pana aveti o compozitie omogena. Va puteti ajuta cu cateva picaturi de suc de portocala in caz de nu se leaga . Formati o bila, o inveliti in folie si o puneti in frigider pentru 30 de minute. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru crema, untul il puneti o jumatate de minut in cuptorul cu microunde ca sa se inmoaie un pic.
Incalziti cuptorul la 180 C.
Acum, se cerea o tava cu 23 de cm diametru in reteta originala , eu nu am asa ca a trebuit sa ma reorientez si intr-un final am facut mini portii in tava de muffin. Oricum fie ca faceti in tava mare sau in alte versiuni procedura este aceasi.
Intindem o foaie din aluatul scos din frigider cu 2-3 cm de diametru mai mare decat tava apoi o asezam in tava unsa cu unt.
Umplem cu crema facuta mai inainte si o nivelam .
Punem in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute.
Se lasa sa se raceasca complet inainte de servire.


Mini tartele cu nuca de cocos si coaja de portocala se servesc reci, la pachet sau ca desert.

Reteta de mini tarte cu nuca de cocos si coaja de portocala a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Emmalyne.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa