Mousse de caise

Se aleg caise coapte, care se curata de coaja si se pun intr-un castron, presarand deasupra lor o cana de zahar. Se introduc la frigider pentru o ora.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g caise (cantarite fara samburi)
  • 2 cani de zahar
  • 4 oua
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se aleg caise coapte, care se curata de coaja si se pun intr-un castron, presarand deasupra lor o cana de zahar. Se introduc la frigider pentru o ora. Se separa albusurile si se bat spuma, se adauga restul de zahar si o lingurita de esenta de rom batandu-se in continuare, sa se intareasca. Dupa aceea, se adauga caisele, se freaca bine pana se obtine un piure, apoi se bate din nou cu telul, pana cand spuma obtinuta ramane lipita pe acesta. Se trece in cupe si se tine la frigider doua-trei ore, dupa care se poate servi.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...