Negresa

Pentru a prepara aceasta reteta de negresa sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, alune, zahar, ciocolata rasa, cacao, ou, ulei, praf de copt, bicarbonat, kefir, sirop de ciocolata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 260 g faina
  • 60 g alune
  • 60 g zahar
  • 40 g ciocolata rasa
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 ou
  • 80 ml ulei
  • 125 ml sirop de ciocolata
  • 180 ml kefir

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua, alunele si ciocolata rasa.

Ouale se bat cu uleiul, kefirul si siropul de ciocolata pana devin spuma, apoi, se adauga faina.

Aluatul se pune in forme si se coace 20-25 minute.


Se poate servi dupa ce s-a racit.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Pasca cu smantana

Lapte de pasare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...