Negresa cu banane si visine

Negresa cu banane si visine este o reteta de prajitura simpla, dar absolut delicioasa! Combinatia intre negresa pufoasa cu arome de banane si visinele acrisoare este una tare potrivita.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • banane mai mici coapte (sau 2 mari)
  • 300g faina
  • 150-200g zahar
  • 2 oua
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • 2 linguri pline cacao (sau mai mult daca va place mai neagra)
  • aprox 500g visine fara samburi (sau din compot/dulceata)

Mod de preparare

Incalzim laptele si untul pana se topeste.
Intre timp mixam bine bananele cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema.
Adaugam apoi laptele cu untul topit, coaja rasa de portocala si romul.
Urmeaza cacao pudra, mixam bine pana se incorporeaza si apoi adaugam faina amestecata inprealabil cu praful de copt.
Separat batem spuma albusurile cu sarea si le adaugam la compozitie amestecand usor de jos in sus cu o lingura ca sa nu spargem bulele.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina.
Adaugam visinele fara samburi una cate una in asa fel incat sa fie impartite in mod egal pe toata suprafata prajiturii.
Dam la cuptorul preincalzit la foc mic (150°) timp de 40-50min. Facem testul cu scobitoarea si daca e ok prajitura e gata
Lasam sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia.
Foarte buna, mi-a placut in mod deosebit combinatia banane-cacao-visine…

Reteta de negresa cu banane si visine a fost propusa de CeReteteMaiFacFetele pe forum culinar.


Serviti negresa cu banane si visine dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca