Se freaca intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, se adauga bicarbonatul "stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de
Se freaca intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, se adauga bicarbonatul "stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de caise sau de visine) si 300 ml de apa.
Cand amestul este omogen, se adauga "in ploaie", faina cernuta cu pudra de cacao si nucile taiate felii subtiri. Se amesteca bine pana se obtine un alutat nu prea tare, care se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Prajitura se coace, la foc potrivit, 30 - 40 minute, se face proba cu scobitoare pentru a vedea cand este gata. Se taia prajitura in tava.
Se serveste rece presarata cu zahar pudra.
Retete de post
O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!
Tarta cu mere si scortisoaraOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj