Negresa pufoasa cu nuci (brownie)

Aceasta reteta de negresa pufoasa cu nuci, inspirata de celebrul bucatar Pierre Herme, este delicioasa. Dupa ce sta la frigider ai impresia ca mananci straturi fine de ciocolata cu nuci crocante printre.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 18 brownie:
  • - 145 g de ciocolata fondenta
  • - 260 g de unt fara sare
  • la temperatura camerei
  • - 4 oua mari
  • la temperatura camerei
  • batute
  • - 250 g de zahar
  • - 140 g de faina
  • - 145 g de nuci uscate/prajite in cuptor apoi taiate in bucati mari ( incalziti cuptorul la 200 C
  • puneti nucile intr-o
  • tava si le puneti in cuptor timp de 10 minute maxim)

Mod de preparare

Dati drumul la cuptor la 180 C. Pregatiti o tava de 24 x 30 cm cu hartie de copt iar apoi o punem de o parte.

Se topeste ciocolata in cuptorul cu microunde ( aveti grija sa nu se arda ) iar apoi o lasam sa se raceasca un pic, nu trebuie sa fie mai sus de 45 de grade in momentul in care vine amestecata cu celelalte ingrediente.
Mixati untul pana devine cremos. Adaugam ciocolata , amestecand cu o lingura de lemn iar apoi ouale putin cate putin si zaharul. Adaugam faina si nucile , amestecam bine .

Punem compozitia in tava pregatita, nivelam si punem in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 19-22 de minute.
Dupa lasam sa se raceasca 20-30 de minute si apoi taiem formand 18 brownie. Dupa ce sta la frigider 30 de minute este si mai buna!
Se mentine timp de 2 zile in frigider intr-un recipient inchis ermetic sau 1 luna de zile in congelator.


Cand vei musca din negresa pufoasa cu nuci o sa ai impresia ca sunt multe-multe foite de ciocolata iar nucile uscate ii completeaza gustul stra-ciocolatos.

Reteta de negresa a fost propusa de Emmalyne, pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Wafers cake

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu...

Wafers cake
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca