Negresa raw

Negresa este un desert foarte cunoscut si apreciat. Vei ramane surprins sa vezi ca poti sa il prepari si in varianta raw, fara faina sau oua, si fara sa-l bagi la cuptor. Te vei putea bucura astfel de multitudinea de vitamine si uleiuri esentiale.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g nuci
  • 200g nuci pecan
  • injumatatite
  • 170g curmale inmuiate in apa pt 10 minute
  • 1/2 banana
  • 110g pudra de cacao
  • un vf de sare
  • 2lg de apa (cat sa ajute la procesarea ingredientelor)
  • 2lg extract de vanilie

Mod de preparare

Aceasta reteta de negresa raw este foarte usor de facut, cu fiecare inghititura din ea asigurandu-ti o doza sanatoasa de fibre, antioxidanti si Omega 3. Nu degeaba nucile au forma creierului :).

Tot ce ai de facut ca sa te bucuri de negresa este sa pui toate ingredientele intr-un mixer si sa le amesteci. Adauga apa ca sa facilitezi omogenizarea lor, dar nu foarte multa, pentru ca nu trebuie sa fie o consistenta lichida, ci una lipicioasa. Probabil va trebui sa dai jos de pe peretii bolului compozitia care s-a lipit, pentru ca amestecul sa fie omogen.


Dupa ce ai pregatit acest amestec ai doua variante in care sa servesti negeresa:

1) daca dispui de un aparat de deshidratat intinde compozitia uniform intr-un strat gros de 2 cm si lasa-l pentru 3 ore, dupa care taie in bucati si serveste-o.

2) Formeaza din aluat mici bilute pe care sa le tavalesti prin pudra de cacao sau nuca de cocos razuita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulii umplute cu legume la cuptor

Mancarea aceasta e destinata strict celor ce iubesc gulia. Eu ma aflu printre acestia si avand niste gulii mari si frumoase...

Gulii umplute cu legume la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca