O alta prajitura cu mere - de post

Prajitura cu mere de post este la fel de delicioasa ca si prajitura clasica cu mere. Foile pentru aceasta prajitura sunt de post, si sunt fragede.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • a) 5 lg de ulei + 10 lg de apa + faina cat cuprinde iese un aluat elastic
  • b ) 200 g margarina + 7 lg de faina
  • Umplutura: mere razuite + zahar + scortisoara

Mod de preparare

Eu nu am calit merele, le-am scurs doar de zeama - primul aluat se imparte in doua- pentru a se lucra mai usor; - se intinde in foaie subtire si se unge cu o parte din amestecul b )- adica margarina+faina; - se ruleaza si apoi cu rabdare se intinde o foaie cat tava; - peste aluat se pun merele rase, apoi cealalta foaie, - inainte de a pune tava la cuptor se taie in patratele cu cutitul cald; - aluatul se desface in foite; - se pudreaza cu zahar dupa coacere.


Pofta buna! Reteta O alta prajitura cu mere de post a fost propusa de Paloma pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!