Paine cu branza

Sfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un aluat usor si il impartim

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 70 dkg faina
  • 15 dkg untura
  • 2 galbenusuri
  • 15 dkg zahar
  • Putin bicarbonat de sodiu
  • 1
  • 5 pahar smantana
  • Pentru umplutura:
  • 75 dkg branza de vaca pisata
  • 2 galbenusuri
  • 15 dkg zahar
  • 5 dkg unt moale
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingura gris
  • Stafide
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Sfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un aluat usor si il impartim in 2 parti, intindem o foaie si o punem intr-o tava, punem urmatoarea umplutura deasupra: amestecam 75 dkg de branza de vaca pisata cu 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, 5 dkg unt moale, coaja rasa de la o lamaie, o lingura de gris, stafide dupa preferinte si 4 albusuri batute spuma. Punem umplutura peste aluat si o acoperim cu cealalta foaie, intepam cu furculita de-a lungul aluatului si il coacem pana devine auriu. Dupa racire feliem in fasii.
Alte retete prajituri

Prajitura cu mere de casa

Prajitura cu branza

Prajitura alba ca zapada

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca