Paine de albus cu nuci si stafide

Pentru painea de albus se bat albusurile spuma, adaugand incet zaharul pisat. Se adauga faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 albusuri
  • 1 pahar zahar pisat
  • 1 pahar faina
  • 1
  • pahar nuci amestecate cu stafide
  • unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Pentru painea de albus se bat albusurile spuma, adaugand incet zaharul pisat. Se adauga faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide. Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara, unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit circa o ora. Cand este gata se rastoarna, si dupa ce s-a racit, se taie felii subtiri.


Painea de albus este mai gustoasa a doua zi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...