Pandispan alb cu sirop de lapte

Odata ce am facut aceasta reteta m-am indragostit iremediabil de ea. Pandispanul pufos se inmoaie perfect cu siropul de lapte si lapte condensat.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 4 linguri de ulei
  • 250 g faina
  • o cana lapte
  • 100g lapte condensat

Mod de preparare

In primul rand vom prepara blatul de pandispan. Batem albusurile cu zaharul spuma, dupa care adaugam pe rand cate un galbenus si coaja de lamaie. Apoi adaugam uleiul si la final faina. NU amestecam foarte puternic, si nu este nicio problema daca mai raman urme albe de faina. Astfel aluatul va fi mai usor si aerat, nu greoi.

Turnam compozitia intr-o forma cu fund detasabil unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru siropul de lapte tot ce avem de facut este sa amestecam cana de lapte cu 100g de lapte condensat. Daca nu ai gasit in comert lapte condensat nu e nicio problema, poti sa folosesti cu succes caramelul de casa.

Dupa ce e gata pandispanul, il scoatem din forma si il intepam bine cu o scobitoare, sau cu niste betigase pentru frigarui. Il lasam sa se raceasca si il insiropam bine peste tot cu siropul de lapte. Se poate sa ti se para ca e prea mult lapte, dar blatul de pandispan va absoarbe tot.


Pandispanul pufos cu sirop de lapte se serveste rece sau langa o cana cu lapte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca