Pandispan cu marmelada

Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr. faina
  • 10 oua
  • 400 gr. zahar pudra
  • unt
  • marmelada

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si se toarna albusurile bine batute spuma, in doua reprize, amestecind incet cu multa grija. Cu aceasta compozitie, se umple pe 3/4 o forma unsa cu unt si presarata cu faina si se pune imediat la copt, la foc potrivit 30 minute. In primele 10-15 minute, forma nu trebuie atinsa, deoarece la cea mai mica scuturatura prajitura se indeasa si se incruzeste. Cind este proaspat, pandispanul se farimiteaza la taiat, de aceea trebuie lasat sa stea cel putin 24 de ore inainte de a fi servit. Pandispanul se poate taia orizontal in doua. Partea de jos se unge cu marmelada sau cu crema si se acopera cu partea cealalta care se presara cu zahar pudra sau se garniseste cu crema de unt, cu magiun sau cu fructe. Marginile se vor presara cu firimituri de pandispan.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Chefal pe pat de lamaie

Noh, se pare că, an de an în această perioadă a anului, mă/ne împrietenim cu chefalul în diverse...

Chefal pe pat de lamaie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise