Pandispan simplu cu vanilie si fructe de padure

Pandispanul este foarte pufos si ti se topeste in gura. Facut in forme individuale, servit cu crema de vanilie si fructe de padure, se transforma intr-un desert delicios si usor de vara.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • unt pentru uns forma
  • crema patisiere
  • fructe de padure (dupa preferinte)

Mod de preparare

Pentru pandispan simplu cu vanilie se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul vanilat si se bate bine, astfel incat albusul sa se intareasca ca pentru bezele. Separat se strivesc intr-o farfurie galbenusurile, se amesteca cu albusul, se adauga faina, amestecand totul usor, de sus in jos, ca sa nu se lase.

Se unge o forma bine cu unt (una mare sau forme individuale), se presara faina, se toarna compozitia si se coace pandispanul o ora la foc potrivit. Cantitatile se pot mari dupa dorinta.

Crema de vanilie (creme patissiere) se pregateste dupa indicatiile din reteta. Este o crema usoara de lapte.

Fructele se spala si se curata de codite.

Blatul de pandispan il lasam sa se raceasca in cuptor, iar dupa ce e racit turnam deasupra crema de vanilie, racita si ea, si decoram cu fructe de padure.


Pandispanul simplu cu vanilie si fructe se serveste imediat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Retete de suflet Astazi am reusit in sfarsit sa fac o prajitura cu arome de toamna,ca si vremea de afara. O combinatie...

Desert prajitura cu mere si nuci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca