Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se scurge branza de vaci de zer si se amesteca cu ouale. Praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza in amestecul de branza, adaugandu-se s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 600 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 cani de faina
  • ulei pentru prajit
  • gem de caise
  • smantana
  • praf de copt
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se scurge branza de vaci de zer si se amesteca cu ouale. Praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza in amestecul de branza, adaugandu-se si un praf de sare. Se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la dospit 45 de minute. Din aluat se formeaza gogosile, facandu-i-se fiecareia o adancitura in mijloc. Se incinge uleiul si se prajesc gogosile, intorcandu-se si avand grija sa se rumeneasca pe fiecare parte. Cand sunt gata, se scot pe un servet din hartie, ca sa se absoarba excesul de grasime.
Se asaza cate trei-patru papanasi pe o farfurie si se acopera cu doua lingurite de smantana si cu gemul de caise. Se presara zahar pudra, in care s-a amestecat un pliculet de zahar vanilat.

Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide