Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru care aveti nevoie de branza dulce, bicarbonat, zahar, oua, dulceata, smantana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si coaja de portocala
  • 150 g smantana
  • 150 g dulceata afine

Mod de preparare

Din toate ingredientele se obtine un aluat potrivit de tare, nu foarte lipicios si se formeaza niste bilute cam de marimea unui ou. Se aplatizeaza si se apasa cu degetul in centrul lor. Apoi se mai formeaza alte bilute mai mici de marimea unei nuci.

Se prajesc in ulei la foc mic.


Se monteaza si se orneaza cu smantana din belsug si dulceata de afine.
Alte retete recomandate:

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa