Reţetă de preparare a papanaşilor moldovenesti cu sos

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi moldovenesti cu sos se mixeaza branza (bine scursa de zer) cu galbenusurile. Se adauga faina, grisul, sarea, zaharul vanilat si esenta.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 200 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 lingura gris
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de lamaie
  • 100 g faina

Mod de preparare

Pentru papanasi moldovenesti cu sos se mixeaza branza (bine scursa de zer) cu galbenusurile.
Se adauga faina, grisul, sarea, zaharul vanilat si esenta.
La final se incorporeaza albusurile batute spuma impreuna cu zaharul. Se modeleaza papanasi in forma de covrigi rotunzi, care se prajesc apoi in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti.


Papanasii se ofera cu smantana si dulceata de visine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!