Pasca cu ciocolata este o prajitura care nu trebuie facuta neaparat de Paste, ci se poate face cu usurinta in orice perioada a anului si oricand aveti pofta de ceva dulce.
Pregatim aluatul pentru pasca:
cernem faina facem in mijloc o gaura adaugam zaharul, margarina, sarea, oul si drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Amestecam si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana se formeaza o coca nelipicioasa. Dam la dospit 20 min.
Umplutura de ciocolata:
Batem albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam frisca. Branza de vaci o amestecam cu galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, faina, cacao si rasturnam peste compozitia de albusuri. Amestecam bine si adaugam ciocolata topita.
Intindem intr-o tava (cu inel detasabil) tapetata cu hartie de copt aluatul si rasturnam umplutura peste el. Dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dupa dam la rece 1 ora,o scoatem din tava si putem servi.
Putem sa servim pasca cu ciocolata si cu cirese albe facute dulceata din Camara Bunatati din Natura.