Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu siguranta aceasta prajitura minunata va fi imediat indragita si de copii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 20 g drojdie
  • 150 gr lapte
  • 100 g apa
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 35 g unt moale
  • 1 zahar vanilat
  • 30 g cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Pt umplutura de branza
  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingura cu faina
  • 50 g bobite ciocolata
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita de gris pentru pudrat foaia de aluat inferioara
  • UNS
  • 1 albus
  • 10 g bobite de ciocolata

Mod de preparare

Pentru pasca cu ciocolata si branza amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator,

Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin,

Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii,

Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare,

Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini,

Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam sa dospeasca 1 ora intr-un loc caldut,

Dupa 1 ora impaturim aluatul in 2 bucati,intindem una dintre bucati pe planul de lucru infainat intr-o foaie de cca 1 cm grosime,

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina, punem foaia de aluat in tava.

Cealalta bucata de aluat o pastram presarata cu faina si o vom intinde inainte de a baga pasca la cuptor. 

Acoperim tava si o lasam pentru 30 min intr-un loc ferit de curenti de aer,

Umplutura pentru pasca:

Amestecam branza cu oul, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, faina iar la sfarsit bobitele de ciocolata.

PASCA SE UMPLE NUMAI INAINTE DE A FI BAGATA LA CUPTOR.

Dupa 30 min pudram foaia inferioara cu o lingurita de gris si umplem pasca, ungem marginile cu 1 albus batut usor, presaram bobite de ciocolata deasupra si dam tava la cuptor cca 45 min.


Lasam pasca cu ciocolata si branza sa se raceasca in tava dupa care o scoatem si o lasam la racit.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii