Pasca impletita pentru Paste

Pasca este un element nelipsit de pe masa de Paste. Sunt o multime de retete de pasca, dar cea impletita este preferata mea.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • INGREDIENTE ALUAT
  • - 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • - 1 cup de lapte cald
  • 1/2 cup zahar
  • - 80 g de unt moale
  • - 1 lingurita de sare
  • - 2 oua
  • - 4 si 1/2 cups de faina 000
  • INGREDIENTE UMPLUTURA
  • 500g branza prospata de vaci
  • zahar (dupa gust)
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 5 linguri gris
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Am pus drojdia in lapte caldut, adaugand si untul moale.
Am frecat ouale cu zaharul si sarea.
Peste lapte am turnat ouale frecate, vanilia, apoi faina.
Am framantat, pana cand am obtinut un alauat elastic, usor lipicios, dar care nu se lipea de maini.
Am lasat la crescut, acoperit...pana si-a dublat volumul.

Intre timp am facut umplutura amestecand toate ingredientele.

Am impartit aluatul in 3 parti inegale.
Una am intins-o si am pus-o in tava (multumesc anne16) unsa si tapetata, o alta parte am impartit-o iar in doua, o parte am oprit-o pt floricelele de deasupra si din cealalta am facut un 'snur' care l-am pus roata imprejur pe langa peretii tavii.
Iar din ultima parte de aluat am impletit un colac pe care l-am pus pe acet 'snur', apoi am turnat umplutura in mijloc.

Dupa ce a crescut un pic am uns-o cu ou batut, am introdus-o in cuptor si am lasat-o pana mi-a placut cat e de rumenita.


Pasca impletita pentru Paste se serveste la masa ca desert.

Aceasta reteta de pasca a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca