Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata este o pasca obligatorie pe masa de Paste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasca poloneza clasica

Ingrediente

  • Blatul:
  • - 1 pahar faina grau;
  • - 1/2 pahar zahar pudra;
  • - 1 ou;
  • - 1/2 pahar lapte dulce;
  • - 100 gr unt/margarina (eu pun unt);
  • - 3 linguri cacao;
  • - 1 plic praf de copt;
  • - 1 plic zahar vanilat.
  • Crema de branza:
  • - 500 gr branza de vaci sau mai mult
  • stoarsa bine de zer;
  • - 2 oua;
  • - 1 pahar zahar pudra;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 1 lingura faina(am pus vreo 3 linguri);
  • - 50 gr stafide (am uitat sa pun
  • pentru ca le-am mancat una cate una).

Mod de preparare

Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.

Crema de branza:

se da branza de vaci prin masina de tocat carne de 2 ori (eu am framantat-o foarte bine), apoi se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut - am ciupit din ele sistematic si apucasem sa dau drumul la cuptor) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma (am uitat si asta, si am trantit ouale intregi, foflenc - dar nu a daunat grav retetei). Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.

Asamblare:

Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Deasupra se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit pana cand pasca se desprinde de marginile formei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.

A crapat putin, dar orice imperfectiune se acopera cu ciocolata.

Glazura:

100 gr ciocolata topita la bain-marie cu cateva picaturi de ulei, se omogenizeaza cu 50 grame unt si se pune peste pasca. Se lasa la intarit/racit.

Reteta de pasca poloneza a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.


Dupa ce pasca poloneza clasica s-a racit si glazura s-a intarit se poate servi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii