Pasca raw vegana, made by Raw Chef Ligia Pop

Fiindca se apropie Pastele m-am gandit sa va ofer o reteta de sezon: o pasca raw vegana, aromata, fina si catifelata. Am folosit blenderul Oster Versa atat pentru prepararea fainii pentru blat cat si a cremei din interior si veti vedea cat de simplu se face un desert sanatos, rapid si care nu contine faina, zahar, oua si lactate.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • seminte de floareasoarelui decorticate 70 g
  • fulgi mici de ovaz – 70 g
  • pasta de stafide – 100 g stafide, 100 g apa, 1 lingura psyllium
  • Crema de interior
  • caju – 100 g
  • apa – 100 ml
  • smochine – 4 buc
  • pasta de stafide – 34 linguri
  • psyllium 2 linguri
  • zeama lamaie de la ½ buc
  • pudra de vanilie 10 g
  • coaja de portocala bio – 1 buc
  • Pentru ornat
  • goji
  • caju
  • stafide

Mod de preparare

• adaugati in blenderul performant Oster Versa semintele de floarea-soarelui decorticate si fulgii de ovaz si mixati pentru cateva secunde, pana se transforma in faina, apoi rasturnati-o intr-un vas separat
• pentru pasta de stafide, adaugati in blender stafidele, apa si psyllium si mixati pentru cateva minute
• amestecati faina cu 2-4 linguri de pasta de stafide, adaugati inca o lingura de psyllium, o lingurita de vanilie pudra si amestecati bine, pana se leaga compozitia
• restul pastei de stafide ramasa in blenderul Oster Versa se va amesteca cu toate ingredientele pentru crema de interior: caju, psyllium, zeama de lamaie, pudra de vanilie, coaja de portocala si smochine. Se mai adauga 100 ml apa, daca mai este necesar. Se mixeaza pana crema devine precum smantana
• in doua cercuri culinare, unul de aproximativ 12 cm si inca unul mai mic de aproximativ de 10 cm, se preseaza compozitia in asa fel incat pasca sa aiba si pereti interiori. Scoateti cercurile culinare si adaugati crema in interior
• ornati cu goji, caju si stafide
• daca va ramane compozitie, puteti asambla inca 1-2 bucati sau o pasca mai mare
Pasca se consuma imediat, sau poate fi pastrata in frigider timp de 2-4 ore. Pe masura ce trece timpul, culoarea si gustul se va schimba, de aceea este ideal sa fie consumata pe loc.

Savurati cu placere!

Articolul complet: https://ligiapop.com/2016/04/18/ligias-kitchen-pasca-raw-vegana/

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Haideti sa mai facem o prajitura delicioasa, sa mai incalzim diminetile reci de toamna si sa ne mai bucuram de amiezile...

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca