Patrate cu crema de migdale

Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind trei foi care se coc pe rin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • F o i l e: 300 gr faina
  • 1 ou
  • 60 gr unt
  • 20 gr praf de amoniac
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf vanilie
  • ¼ pahar lapte
  • ulei. Crem a: 1/2 pahar lapte
  • 200 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 200 gr unt
  • esenta de migdale amare

Mod de preparare

Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind trei foi care se coc pe rind in tava de copt unsa cu ulei si presarata cu faina. Pentru crema, se amesteca intr-o cratita pe foc laptele cu zaharul si faina pina cind incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga untul si esesnta de migdale amare, amestecind bine. Cu aceasta crema se unge fiecare foaie si se asaza una peste alta (foaia de deasupra trebuie sa fie unsa cu crema)
Se serveste taiata in patrate

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise