Patratel cu castane

Framantam din ingrediente un aluat elastic. Il impartim in 2 parti. Intindem o parte. O punem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Batem spuma alb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 15 dkg margarina sau untura
  • 15 dkg zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • Smantana sau lapte cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • ½ kg cartofi fierti si pisati
  • 25 dkg zahar vanilat
  • ½ dl rom (sau aroma)
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Framantam din ingrediente un aluat elastic. Il impartim in 2 parti. Intindem o parte. O punem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Batem spuma albusurile si adaugam restul ingredienteleor pentru crema. Coacem in cuptorul putin incalzit pana devine maro. Taiem in forma de patratele si presaram cu zahar pudra.
Alte retete recomandate

Tarta cu fructe

Tort cu visine

Prajitura cu crema de ciocolata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca