Patratel cu castane

Framantam din ingrediente un aluat elastic. Il impartim in 2 parti. Intindem o parte. O punem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Batem spuma alb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 15 dkg margarina sau untura
  • 15 dkg zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • Smantana sau lapte cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • ½ kg cartofi fierti si pisati
  • 25 dkg zahar vanilat
  • ½ dl rom (sau aroma)
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Framantam din ingrediente un aluat elastic. Il impartim in 2 parti. Intindem o parte. O punem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Batem spuma albusurile si adaugam restul ingredienteleor pentru crema. Coacem in cuptorul putin incalzit pana devine maro. Taiem in forma de patratele si presaram cu zahar pudra.
Alte retete recomandate

Tarta cu fructe

Tort cu visine

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...