Patratelele de lamaie si portocala este o reteta de prajitura de casa, foarte racoritoare si usor de preparat. Gustul ei proaspat de fructe te va revigora.
Pentru blat:
Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si scoarta de lamaie. Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam pana obtinem o bila omogena si compacta.
Intindem aluatul cu mana, direct in tava tapetata cu hartie pentru copt, o intepam cu furculita pe toata suprafata si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand s-a colorat pe margini e gata.
Pentru crema care va merge la cuptor:
Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul si se transforma in crema, adaugam faina si sucul de lamaie si portocala si coaja deportocala si mixam inca vreo 3 minute.
Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si turnam deasupra crema. O mai dam la cuptor 25-30 de minute, o lasam la racit, o pudram cu zahar si se poate servi.
Prajitura patratele de lamaie cu portocala se serveste taiata in patrate si pudrata cu zahar.