Pentru Pelincutele lui Isus (Sau Poalelel Maicii Domnului ) din coca de cozonac sau paine se fac pogacele subtirele, care se coc in ulei putin, la fel cum se fac clatitele.
Pentru Pelincutele lui Isus, din coca de cozonac sau paine se fac pogacele subtirele, care se coc in ulei putin, la fel cum se fac clatitele. Dupa aceea, se insiropeaza cu un sirop parfumat cu mirodenii, apoi le ungem cu o crema din nuca oparita cu sirop de zahar si coaja de lamaie rasa. Punem o foaie, nuca, foaie, nuca, foaie si deasupra adaugam nuca macinata, cu zahar pudra. 100 ml de apa si 250 g zahar se fierb timp de 5 minute, apoi adaugam 300 g nuca macinata, coaja de la o lamaie si un pachet de vanilie.
Pelincutele lui Isus sunt foarte bune si se servesc dupa ce s-au racit.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii