Pirogi

Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu ajutorul unui pahar de apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr. faina
  • 1 ou
  • 500 gr. prune
  • 50 gr. unt
  • o ceasca zahar pudra
  • sare
  • o lingurita zahar
  • 4-6 linguri apa calda

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu ajutorul unui pahar de apa. Se spala prunele, se rup in doua, li se scot simburii si sint pudrate cu zahar. Pe fiecare rotund se aseaza cite o pruna, iar aceasta este acoperita cu un alt rotund, caruia i se apasa marginile ca sa se lipeasca bine. Intr-o oala mare cu apa clocotita si sarata se pun pirogii sa fiarba. Cind acestia se ridica la suprafata, se scot, se scurg si se asaza pe un platou.
Se stropesc din abudenta cu unt topit, fierbinte si zahar pudra

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de anason

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...

Lichior de anason
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii