Placinta acrisoara cu mere

Ce ti-ai putea dori mai mult decat o prajitura cu o crusta crocanta ce ti se topeste in gura, o prajitura umpluta cu mere si prune cremoase, ceva dulce si bun cu care sa te rasfeti.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul dulce sfaramicios:
  • 225g faina
  • 100g unt nesarat
  • 100g zahar pudra
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 75g faina
  • 4 mere dulci
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100g prune uscate
  • fara samburi
  • 2 bucati de ghimbir in sirop
  • tocate marunt
  • 100g zahar tos
  • 1 ou
  • 120ml smantana grasa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50g zahar brun
  • 50g unt nesarat

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200 de grade. Puneti faina, untul si zaharul pudra in vasul robotului de bucatarie si amestecati-le pana cand obtineti o compozitie asemanatoare cu pesmetul. Adaugati oul si amestecati pana cand aluatul incepe sa se adune intr-o bila. Rasturnati-l pe o suprafata pudrata cu faina si framantati-l putin, pana devine omogen. Tapetati cu aluatul o tava pentru tarta cu diamentrul de 20cm pe care ati uns-o cu unt si dat la frigider pentru 20 de minute. Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita, puneti deasupra hartie cerata de copt, puneti niste greutati (boabe de fasole) si dati la cuptor pentru 15 minute, pana nu mai e crud. Luati hartia si greutatile de deasupra si mai lasati 5 minute pana cand e rumenit.

Curatati merele si taiati-le felii. Puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri. Amestecati-le cu prunele uscate si ghimbirul tocat. Separat bateti oul cu zaharul pana cand se ingroasa, dupa care ii adaugati amestecand usor o lingura de faina si smantana. Adaugati compozitia peste mere.

Pentru crusta de deasupra: cerneti 75g de faina cu scortisoara intr-un castron, adaugati zaharul brun si untul si amestecati cu degtele pana obtineti o consistenta asemanantoare unui pesmet.

Dupa ce aluatul din tava de tarta s-a racit, adaugati amestecul de mere, mai mult la mijloc, si aranjati deasupra uniform aluatul sfaramicios. dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana merele s-aun inmuiat, iar crusta e aurie.


Serviti placinta acrisoara cu mere calda, dupa ce s-a racit 5 minute in tava, alaturi de sos de vanilie sau frisca.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa