Placinta alb-negru

Batem spuma 2 albusuri cu jumatate de cana de zahar. Adaugam 20 dkg de fulgi de cocos si ¼ din cana de faina. Turnam amestecul intr-o forma de tort

Timp pregatire
128 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 albusuri
  • ½ cana zahar
  • 20 dkg fulgi de cocos
  • ½ cana faina
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • ¾ cana frisca
  • 17 dkg ciocolata menaj
  • 2 linguri Brandy
  • 17 dkg ciocolata alba
  • 3 linguri smantana

Mod de preparare

Batem spuma 2 albusuri cu jumatate de cana de zahar. Adaugam 20 dkg de fulgi de cocos si ¼ din cana de faina. Turnam amestecul intr-o forma de tort unsa. Il coacem la 180 de grade 25 de minute si il lasam la racit. Amestecam la abur galbenusurile cu ¾ din cana de frisca pana se ingroasa si devine de culoare galben deschis. Adaugam 17 dkg de ciocolata de menaj, 2 linguri de Brandy si amestecam pana cand ciocolata se topeste. Racim crema. Amestecam la abur 17 dkg de ciocolata alba si 3 linguri de smantana. Dupa racire adaugam cremele alternativ cu lingura la prajitura. Este foarte buna daca este servita cu sirop de zmeura si este foarte aratoasa.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!