Placinta alb-negru

Batem spuma 2 albusuri cu jumatate de cana de zahar. Adaugam 20 dkg de fulgi de cocos si ¼ din cana de faina. Turnam amestecul intr-o forma de tort

Timp pregatire
128 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 albusuri
  • ½ cana zahar
  • 20 dkg fulgi de cocos
  • ½ cana faina
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • ¾ cana frisca
  • 17 dkg ciocolata menaj
  • 2 linguri Brandy
  • 17 dkg ciocolata alba
  • 3 linguri smantana

Mod de preparare

Batem spuma 2 albusuri cu jumatate de cana de zahar. Adaugam 20 dkg de fulgi de cocos si ¼ din cana de faina. Turnam amestecul intr-o forma de tort unsa. Il coacem la 180 de grade 25 de minute si il lasam la racit. Amestecam la abur galbenusurile cu ¾ din cana de frisca pana se ingroasa si devine de culoare galben deschis. Adaugam 17 dkg de ciocolata de menaj, 2 linguri de Brandy si amestecam pana cand ciocolata se topeste. Racim crema. Amestecam la abur 17 dkg de ciocolata alba si 3 linguri de smantana. Dupa racire adaugam cremele alternativ cu lingura la prajitura. Este foarte buna daca este servita cu sirop de zmeura si este foarte aratoasa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca