Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Rubarba nu este foarte folosita la noi, cu toate ca are nenumarate proprietati. Gustul cel mai intens il are in luna iunie, nefiind crescuta in sere. Aceasta placinta crocanta cu rubarba si mere este un inceput bun pentru a-i descoperi gustul.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru baza de fructe:
  • 2 mere curatate si taiate in felii de 1cm
  • 300g zahar tos (sau mai mult
  • depinde de cat de dulce e rubarba)
  • 8baghete de rubarba
  • taiate in bucati de 2 cm
  •  
  • Pentru crusta crocanta(crumble):
  • 450g faina
  • 250g unt rece
  • cubulete
  • 125g zahar brun
  • 125g zahar demerara
  • 50g fulgi de ovaz (sau pesmet)
  •  

Mod de preparare

Pentru baza de fructe: pune rubarba si jumatate din cantitatea de zahar tos intr-o tigaie, la foc mediu pana cand fructele incep sa lase sos. Transfera-le intr-o strecuratoare si apasa-le foarte usor cu o lingura de lemn, ca sa lase mai mult suc.

Pune si merele feliate intr-o oala impreuna cu restul de zahar si doua linguri de apa la foc mic si gateste-le pentru doua minute pana se caramelizeaza. Pune deoparte si lasa-le sa se raceasca.

Amesteca apoi rubarba impreuna cu merele si incalzeste cuptorul la 160 de grade celsius.

Pentru aluatul crocant: Amesteca faina, cele doua tipuri de zahar si un varf de sare intr-un bol, adauga si untul si amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat faramicios, fara ca untul sa se topeasca sau se inmoaie. Daca se intampla acest lucru inainte sa gatesti mai lasa acest amestec la frigider. Adauga fulgii de ovaz sau pesmetul si amesteca cu lingura.

Aseaza intr-un vas emailat potrivit pentru cuptor baza de fructe si aseaza deasupra uniform aluatul crocant.

Lasa la cuptor pentru 25 de minute, pana cand crusta crocanta devine aurie, fructele sunt deja gatite in prealabil asa ca nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor.




Placinta crocanta cu rubarba si mere se serveste calduta, cu inghetata de vanilie, iaurt sau crema englezeasca.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa