Placinta cu branza de vaci si telemea

Placinta cu branza de vaci si telemea este o delicioasa prajitura cu branza. Aceasta reteta de prajitura este foarte simpla. aveti nevoie de branza de vaci, branza telemea si foi de placinta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 500 g telemea de vaci
  • 800 g foi de placinta (1 pachet)
  • 250 g zahar
  • 250 g smantana
  • 8 oua
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Placinta cu branza de vaci si telemea este o delicioasa prajitura cu branza. Este o reteta inedita pentru ca se foloseste si un fel de branza sarata, insa va asigur ca iese foarte bine.
Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza hartie de copt peste care se pun doua foi de placinta stropite si ele cu putin ulei. Peste ele turnam o parte din umplutura preparata astfel:
Branza de vaci se amesteca foarte bine cu telemeaua rasa, 7 oua, 200 gr zahar (sau dupa gust),zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cam 200 gr de smantana.
Continuam cu inca un rand de foi si tot asa astfel in cat ultimul strat sa fie de foi. Peste ultima foaie turnam un
sodou format din 50 g smantana, un oua, zahar dupa gust.
Placinta cu branza de vaci si telemea se tine la cuptor cam 45 min la un foc potrivit.


Placinta cu branza de vaci si telemea se taie patratele dupa care se pudreaza cu zahar pudra!
Alte retete de prajitura recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza prosciutto cu blat Alka Pizza Casei

O reteta clasica de pizza cu blat subtire, care pastreaza textura fina si usor crocanta a aluatului italienesc.

Pizza prosciutto cu blat Alka Pizza Casei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca